پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
یکشنبه / ۳۱ اَمرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۲۲
سرویس : آب
کد خبر : ۴۱۳۳
گزارشگر : راشین نجارپور
سرویس آب
مدیر آبفا منطقه آبادان در نشست با اصحاب رسانه خبر داد؛

وجود ۲۰هزار انشعاب آب غیرمجاز در آبادان/سرقت و تخریب ۳۰۰ درب منهول

وجود ۲۰هزار انشعاب آب غیرمجاز در آبادان/سرقت و تخریب ۳۰۰ درب منهول
(یکشنبه ۳۱ اَمرداد ۱۴۰۰) ۰۸:۲۲

مدیر منطقه آب و فاضلاب آبادان از وجود ۲۰ هزار انشعاب آب غیرمجاز و سرقت و تخریب ۲۰۰ تا ۳۰۰ درب منهول فاضلاب در این شهرستان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خوزستان و به نقل از خبرگزاری مهر، مصطفی مهرانفر در نشست خبری با اصحاب رسانه از وجود ۸۵ هزار مشترک آب و فاضلاب در سطح شهرستان آبادان خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد در حوزه شهری ۷۴ هزار و در بخش روستایی ۱۱ هزار مشترک داریم؛ همچنین حدود ۲۰ هزار انشعاب غیرمجاز در سطح شهرستان آبادان وجود دارد که همه آنها شناسایی شده‌اند.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان آبادان با بیان اینکه تاکنون از حدود ۲۰ هزار انشعاب غیرمجاز در سطح شهرستان آبادان انشعاب دو هزار مشترک مجاز شده است، افزود: باقی‌مانده این انشعابات غیرمجاز در سطح شهرستان آبادان تا پایان امسال به مجاز تبدیل خواهند شد.
وی با اشاره به تولید روزانه ۱۸۰ هزار مترمکعب آب در شهرستان آبادان تصریح کرد: به طور شبانه‌روزی به میزان ۱۳۵ هزار مترمکعب این آب از طرح غدیر و حدود ۴۵ هزار مترمکعب دیگر از طریق رودخانه بهمن‌شیر تأمین و برداشت می‌شود.
مهرانفر از راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن شهر اروندکنار تا پایان هفته جاری خبر داد و یادآور شد: آب‌شیرین‌کن شهر اروندکنار با ظرفیتی بالغ‌بر سه هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد و مردم این شهر نیز از نعمت آب شرب کاملاً بهداشتی و شیرین برخوردار می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه با این اقدام آب اروندکنار از آبادان به لحاظ کمی و کیفی بهتر خواهد شد و مشکل این شهر و روستاهای دهستان‌های نوآباد و نصار کاملاً برطرف و مرتفع می‌شود، بیان کرد: برای راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن از طریق سرمایه‌گذار بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیر امور آبفا منطقه آبادان، EC آب شهر آبادان را در حد استاندارد شبکه عنوان کرد و افزود: برای بخش روستایی نیز به صورت روزانه ۱۵ هزار مترمکعب از طرح غدیر میکس می‌کنیم و تا حدودی توانستیم از شوری با EC آب چهار هزار مترمکعب جلوگیری و آن را معمولاً بین سه هزار تا سه هزار و ۵۰۰ مترمکعب توزیع کنیم.

*آب کشاورزی بر عهده آبفا نیست*
وی با بیان اینکه آب کشاورزی بر عهده آبفا نیست، تأکید کرد: در اکثر روستاها کشاورزان از آب شبکه برای آبیاری استفاده می‌کنند که این امر نیز باعث شده تا مقداری در بحث آب‌رسانی روستایی با تنش مواجه شویم؛ بنابراین در این زمینه باید جهاد کشاورزی و یا از بالادست با رهاسازی آب، آب زمین‌های کشاورزی تأمین شود زیرا ما حتی آب دام را نیز در زمان اوج با هشت تانکر و در حال حاضر با دو دستگاه تانکر در دهستان‌های نوآباد و نصار تأمین می‌کنیم.
مهرانفر از افزایش میزان ورودی آب غدیر در شهر چوئبده خبر داد و بیان کرد: ایستگاه آب‌رسانی در شهر چوئبده راه‌اندازی شد اما به دلیل یکسری اعتراضات آب‌رسانی به صورت موقت از طرح غدیر انجام می‌شود و تا اواسط شهریورماه این تأسیسات جدید وارد مدار بهر برداری خواهد شد.
وی به اجرای طرح آب‌شیرین‌کن شهر تأسیسات جدید چوئبده با ظرفیت دو هزار و ۵۰۰ هزار مترمکعب به صورت شبانه‌روز اشاره کرد و گفت: عملیات احداث سوله و تجهیز کارگاه آن در حال اجراست و بنا بر گفته سرمایه‌گذار، این طرح نیز تا اواخر مهرماه به بهره‌برداری می‌رسد.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان آبادان با بیان اینکه توسعه و اصلاح شبکه فاضلاب مرکزی این شهر در خیابان دبستان به پایان رسید، گفت: در ابتدای شروع عملیات اعلام شده که این پروژه در مدت چهار ماه به اتمام می‌رسد که هم اکنون به پایان رسید و فقط ترمیم آن باقی‌مانده است.
وی اضافه کرد: اکنون پیمانکار در حال ترمیم خیابان دبستان است و به زودی عملیات آسفالت آن آغاز می‌شود و در ۲۵ روز آینده روند ترمیم خیابان به اتمام می‌رسد.
مهرانفر به پروژه اصلاح و توسعه شبکه آب و فاضلاب منطقه فیه آبادان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه پیمانکار قبلی از سال گذشته در کار خود بسیار کوتاهی می‌کرد و در مرحله اول از طریق استان می‌خواستند ماده ۴۶ را برای آن اعمال کنند که پای کار آمد اما نتوانست انتظارات را برآورده سازد.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان آبادان ادامه داد: بنابراین از طریق کمیته فنی شرکت آب و فاضلاب خوزستان ماده ۴۶ به پیمانکار قبلی ابلاغ شد و پیمانکار جدید نیز در حال آماده‌سازی و انتخاب است که ظرف مدت ۲۰ روز آینده عملیات ترمیم خیابان اصلی فیه و اقدامات باقی‌مانده به سرانجام خواهد رسید.
وی ادامه داد: در مدت اعلام شده مناطق فیه، سیصدی‌ها و سلیچ شرقی به پیمانکار جدید سپرده خواهد شد و کمتر از ۴۵ روز کارها به اتمام می رسند.
*سرقت و تخریب ۲۰۰ تا ۳۰۰ در منهول فاضلاب*

مدیر امور آبفا منطقه آبادان از سرقت و تخریب ۲۰۰ تا ۳۰۰ در منهول فاضلاب در سطح شهرستان آبادان خبر داد و تصریح کرد: حدود ۱۱۰ هزار منهول فاضلاب در این شهرستان وجود دارد که برای جلوگیری از سرقت این درها از سنگ‌های بتنی استفاده کردیم اما آنها را نیز تخریب می‌کنند که علاوه بر خسارت‌های جانی، برای شرکت آب و فاضلاب نیز ضرر و زیان‌های فراوانی به همراه دارد.
وی، هزینه ساخت و نصب هر در منهول فاضلاب را ۱۵ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: از نهادهای امنیتی و نظارتی خواستار آن هستیم که انبارهای ضایعاتی را بررسی و با کسانی که این درها را خریداری می‌کنند، برخورد قانونی انجام دهند زیرا اینها همه به معضلی تبدیل شده‌اند.
مهرانفر، عامل اصلی گرفتگی و پس‌زدگی فاضلاب در سطح شهرستان آبادان را تخریب و سرقت درهای منهول دانست و تأکید کرد: اکنون برای جلوگیری از تخریب و سرقت در منهول‌های فاضلاب از درهای کوپلیمری که ارزش ریالی هم ندارند، استفاده می‌کنیم اما برخی افراد این نوع در منهول را سرقت می‌کنند.
وی اضافه کرد: بارها این امر مهم را از طریق دادستان و شورای تأمین دنبال کرده‌ایم و اکنون این امر در دست اقدام و بررسی قرار دارد.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان آبادان به امضای تفاهم‌نامه شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بانک صادرات ایران در راستای توسعه شبکه فاضلاب شهر آبادان اشاره کرد و گفت: با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته و تخصیص اعتباری بالغ‌بر چهار هزار میلیارد ریال از طریق تفاهم‌نامه با بانک صادرات ایران برای اصلاح، بازسازی و توسعه شبکه فاضلاب و ایستگاه‌های پمپاژ آبادان که مقرر شده به ما پرداخت شود؛ همچنین ۲۰۰ کیلومتر شبکه به اصلاح و ۲۰۰ کیلومتر دیگر نیاز به توسعه دارد.
وی گفت: بخشی از این اعتبار را برای توسعه و اصلاح شبکه و نیز جهت افزایش ظرفیت ایستگاه‌های پمپاژ مد نظر قرار داده‌ایم تا مشکلات فاضلاب حداقل بیش از ۵۰ درصد حل شود و کاهش پیدا کند.

*۱۲*هزار میلیارد ریال برای توسعه و اصلاح شبکه فاضلاب آبادان*

مدیر امور آبفا منطقه آبادان از نیاز این شهرستان به ۱۲ هزار میلیارد ریال برای توسعه و اصلاح شبکه فاضلاب خبر داد و عنوان کرد: با پرداخت اعتبار چهار هزار میلیارد ریال حدود ۳۰ درصد نیاز شهرستان رفع می‌شود؛ بنابراین نیاز است تا پیگیری‌های فراوانی صورت گیرد و مبالغ بیشتری به این شهرستان تخصیص یابد.
مهرانفر افزود: در راستای اجرای پروژه مورد تفاهم با بانک صادرات برگزاری مناقصات در دستور کار قرار گرفته و کارهای اجرایی که باید انجام شوند، مشخص کرده‌ایم؛ همچنین هزینه کارشناسی از طریق شرکت آب و فاضلاب خوزستان به حساب این بانک واریز شده است و اکنون در انتظار تأیید نهایی برای واریز مرحله به مرحله این اعتبار تخصیص داده شده با نظارت خودشان هستیم.
وی عنوان کرد: مناقصات مربوط به این پروژه به صورت عمومی و از طریق سامانه ستاد بارگذاری و مقرر شده در سه مرحله این پیمان به بخش خصوصی واگذار شود و اکنون در حال بررسی هستند تا کار را با یک یا سه پیمانکار آغاز کنند.
مهرانفر با عنوان اینکه اجرای این عملیات از ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان می‌برد، افزود: در سطح شهرستان ۴۵ ایستگاه پمپاژ وجود دارد که با اجرای این پروژه ظرفیت ایستگاه‌های اصلی و مادر پمپاژ فاضلاب مانند شطیط که حدود ۶۰ درصد از فاضلاب آبادان را جمع می‌کند، افزایش ظرفیت خواهد داشت و در زمان بارندگی نیز سرعت دفع بیشتر و میزان آب‌گرفتگی‌ها کمتر می‌شود.
وی به بحث اجرای توسعه شبکه آب در منطقه امیر آباد نیز اشاره کرد و گفت: این عملیات توسط منطقه آزاد اروند با نظارت شرکت آب و فاضلاب خوزستان اجرایی شده که ۴۰ کیلومتر از شبکه توزیع در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است؛ همچنین با پیگیری‌ها ۶۰۰ متر خط اصلی آن نیز در ۴۵ روز اجرا و به زودی وارد مدار بهره‌برداری می‌شود که با اتمام این طرح و پس از اتصال به خط اصلی، مشکل کمبود آب منطقه امیر آباد برای همیشه برطرف خواهد شد.
مهرانفر، اتمام پروژه مدول دوم تصفیه‌خانه طرح جامع را پایان شهریورماه اعلام کرد و افزود: با وارد مدار شدن این پروژه آب هم از لحاظ کیفی بهتر می‌شود و هم کمبود آب شهرستان برای همیشه مرتفع خواهد شد چرا که حدود ۲۰ هزار مترمکعب آب به ظرفیت تولید روزانه اضافه می‌شود.
وی با بیان اینکه دفع آب‌های سطحی بر عهده آب و فاضلاب نیست، تأکید کرد: در سطح شهرستان آبادان حدود ۳۵۰ کیلومتر کانال دفع آب‌های سطحی وجود دارد؛ البته الباقی این شبکه در طرح‌های بافت فرسوده دیده شده و مقرر است تا از طریق شهرداران این موضوع پیگیری و اعتباراتی نیز تخصیص داده شود زیرا در زمان بارندگی شبکه فاضلاب توان دفع این حجم از آب سطحی را ندارد و موجب گرفتگی آب در سطح خیابان‌ها می‌شود.
مدیر امور آب و فاضلاب آبادان از وجود سه دستگاه جنتکس در این منطقه خبر داد و تصریح کرد: یکی از این دستگاه‌های جنتکس هم اکنون به صورت کامل فعال است اما دو دستگاه دیگر فعال ولی فرسوده هستند که در این راستا در اعتبارات جدید فاینانس مقرر شده اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال برای خرید یک دستگاه نو که متعلق به آبادان باشد، اختصاص یابد.
روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خوزستان
تعداد بازدید : ۱,۶۶۰
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید